« Agenda

Minireeks 5 - Guide to Getting Lost 1/2
31-01-2022 | Dansen leren

Minireeks 5 – Guide to Getting Lost 1/2

Met: Docent(en): Paulo OliveiraSara Guia de Abreu Aanvang: 18:45-22:00 Entree: Inschrijven gaat via Google Forms, zie "Prijzen en aanmelden" Locatie: Moira,
Wolvenstraat 10, 3512CH Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: balfolkutrecht@gmail.com Meer info »


Het actiegroepje van Balfolk Utrecht presenteert

Guide to Getting Lost (workshop 1/2)

Moira op Maandag is weer begonnen! De verdiepende lessen zullen bestaan uit vijf kortere minireeksen die over verdiepende specifieke onderwerpen gaan: Bretons, Portugese Dansen, Bourrée de Berry (Deux et Trois Temps), Rondeau en Couple, en Guide to Getting Lost. Oftewel, als je een divers programma leuk vindt, kom naar de Moira op Maandag!

Een minireeks bestaat uit 1-3 workshops over 1 onderwerp. Elke workshop in een minireeks bouwt voort op de vorige; het is daarom alleen mogelijk om aan een hele minireeks deel te nemen. Je kunt je voor elke minireeks los inschrijven, maar dansers die zich inschrijven voor meerdere reeksen (of zelfs het hele seizoen) krijgen natuurlijk korting van ons.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.


Corona Maatregelen
We vinden de gezondheid van onze dansers en docenten belangrijk, daarom hanteren we een aantal maatregelen om verspreiding van de Corona virus tegen te gaan.

 • Alleen deelnemers die zich van tevoren hebben ingeschreven kunnen meedoen. Op deze manier zorgen we ervoor dat er niet te veel mensen in de ruimte zijn;
 • Wij zorgen dat er op locatie ontsmettingsmiddel beschikbaar is, dat vooraf en tussendoor te gebruiken is;
 • We vragen deelnemers die klachten hebben thuis te blijven;
 • Door de verscherping van de overheidsmaatregelen vragen we alle deelnemers een geldige QR-code mee te nemen (via de app of uitgeprint) om aan de deur te scannen;
 • We vragen de deelnemers een mondmasker te dragen, behalve wanneer ze in de danszaal met de dansles bezig zijn. Dus je mondmasker mag af in de danszaal tijdens de dansles.


Workshopbeschrijving
Je kent ze wellicht al van hun drukbezochte workshops op CaDansa, Dansstage Enschede of festivals in Europa: Sara en Paulo! Wij houden van dit Portugese docenten-duo, dat uitgebreide kennis over dans(tradities) weet te combineren met speelsheid, communicatie en creativiteit.
In deze minireeks gaan ze aan de slag met koppeldansen: mazurka, scottish, wals in 3 en 5.

Sara & Paulo: “Als dansers ervaren wij dans als een dialoog, in elk perspectief. Dit is het sleutelwoord voor ons werk en voortdurend onderzoek naar Europese volksdans.
We geloven dat je alleen in een staat van oprechte, diepe ‘conversatie’ echte schoonheid kunt bereiken en dat is precies wat we willen voorstellen.
In deze workshop is ons hoofddoel niet om dansers te leren hoe ze moeten dansen, maar om ze te helpen hun vermogen uit te breiden om te voelen, luisteren, reageren, interpreteren, creëren en daardoor: praten zonder woorden.”


Niveau
Dit is een verdiepende workshop. Om goed mee te komen moet je de passen en structuur van de mazurka, wals (in 3 en 5) en scottish goed kennen.


Over de docenten
Ondanks haar ervaring in Afrikaanse tribal dansen, buikdansen en lindy hop, is Sara’s eerste liefde balfolk, wat ze sinds 2004 danst. Wat Paulo betreft: op 7-jarige leeftijd maakte hij deel uit van een regionale folkloregroep, maar in 2010 ontdekte hij balfolk, haast per ongeluk, en sindsdien is hij nooit meer gestopt.

Sara en Paulo komen uit Lissabon, Portugal, hoewel ze sinds 4 jaar in Amsterdam wonen.
Ze hebben lessen gevolgd van Alexandre Matias, Koen Dhont, Rafael Prieto, Christian Pacher, Isabel Guerbigny, Mercedes Prieto, Sergio Cobos en Anton Schneider. Ze hebben deelgenomen aan de 2015-editie van “Dyonisos à Ciel Ouvert” in Lyon en aan de 2016-editie van Ethno Portugal.
Ze begonnen samen les te geven in 2012 en hebben hun eigen danspedagogie ontwikkeld, waarmee ze op verschillende festivals en intensieve danscursussen in Europa les hebben gegeven.

Toen ze nog in Lissabon woonden hadden ze hun eigen balfolkvereniging, waarmee ze dans- en muzieklessen, practice-avonden, ballen, concerten, jamsessies, lezingen en uiteindelijk het Festival à 3Temps in 2016 organiseerden.


Lestijden en data
De minireeks bestaat uit 2 avonden:

 • Workshop 1: 31-01-2022
 • Workshop 2: 14-02-2022

Elke workshop is 2.5 uur lang (inclusief theepauze). Het programma:

18:45 – deuren open
19:15 – de les begint
21:45 – einde les
22:00 – sluiting

 

Locatie & Deurbeleid

De lessen en workshops vinden plaats in de Moira, een fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht). Je moet de blauwe deur hebben aan de rechterkant. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.

De deur van de Moira-zaal mag niet meer zonder toezicht open blijven staan. Tussen 18:45 en 19:15 staat er dus iemand van de organisatie bij de deur om iedereen binnen te laten. Ook wordt bij de deur je Corona-app QR-code gecheckt, of je naam afgekruist van de zelftest-maillijst . Daarna gaat de deur dicht.

Ben je onverhoopt te laat? Gebruik dan de deurbel. Bij geen gehoor kun je ook het 06-nummer bellen dat op de deur hangt (soms is de bel niet goed te horen als de muziek aan staat tijdens de workshop, maar geef ons wel eerst even de tijd om de trap op te lopen ).

 

Fair Trade (Het Galette Prijsje)

Vind jij het belangrijk dat docenten en muzikanten eerlijk betaald worden? En wil je dat Balfolk Utrecht kwaliteit levert? Neem dan Fair trade! Want goede docenten en muzikanten verdienen meer dan alleen een reiskostenvergoeding en basic theebiscuits bij hun koffie. Verleid ze naar onze events met galettes. Daarom Fair trade 🙂

 

Prijzen en aanmelden

De kosten voor deelname aan de minireeks ‘Portugese Dansen’ is:

 • Fair trade tarief €25,- (als je de eerlijke prijs wil betalen)
 • Regulier tarief €23,-
 • Kortingstarief €20,- (als je te weinig besteden hebt)

De kosten voor deelname aan één minireeks van twee lessen (Bretons, Rondeau en Couple, en Guide to Get Lost) zijn:

 • Fair trade tarief €50,- (als je de eerlijke prijs wil betalen)
 • Regulier tarief €45,-
 • Kortingstarief €40,- (als je te weinig besteden hebt)

De kosten voor deelname aan de minireeks ‘Bourrée de Berry’ is:

 • Fair trade tarief €75,- (als je de eerlijke prijs wil betalen)
 • Regulier tarief €67,-
 • Kortingstarief €60,- (als je te weinig besteden hebt)

Je krijgt €5,- korting voor elke extra minireeks waarvoor je je inschrijft. Let op: we kunnen deze korting alleen verrekenen wanneer je je in één keer voor meerdere minireeksen inschrijft en betaalt (dus niet achteraf, als je al een minireeks gevolgd hebt en je je daarna voor een volgende minireeks inschrijft).

Als je je bijvoorbeeld inschrijft voor alle minireeksen (25 uren aan lessen) zijn de kosten als volgt:

 • Fair trade tarief €230,-
 • Regulier tarief €205,-
 • Kortingstarief €180,-

Betalen kan contant voor je hele reservering aan het begin van de eerste workshop die je volgt.

Aanmelden kan via Google Forms. Je ontvangt na inschrijven binnen enkele dagen een bevestiging per e-mail.

 

Nieuwsbrief & Vragen

Heb je vragen of wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief? Stuur ons een email.


Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: