« Agenda

Minireeks 3 - Bourrée de Berry (Deux et Trois Temps) 1/3
01-11-2021 | Dansen leren

Minireeks 3 – Bourrée de Berry (Deux et Trois Temps) 1/3

Met: Docent(en): Rian de Jong Aanvang: 18:45-22:00 Entree: Inschrijven voor de wachtlijst via Google Forms, zie "Prijzen en aanmelden" Locatie: Moira,
Wolvenstraat 10, 3512CH Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: balfolkutrecht@gmail.com Meer info »


Het actiegroepje van Balfolk Utrecht presenteert

Bourrée de Berry (workshop 1/3)

Moira op Maandag is weer begonnen! De verdiepende lessen zullen bestaan uit vijf kortere minireeksen die over verdiepende specifieke onderwerpen gaan: Bretons, Portugese Dansen, Bourrée de Berry (Deux et Trois Temps), Rondeau en Couple, en Guide to Getting Lost. Oftewel, als je een divers programma leuk vindt, kom naar de Moira op Maandag!

Een minireeks bestaat uit 1-3 workshops over 1 onderwerp. Elke workshop in een minireeks bouwt voort op de vorige; het is daarom alleen mogelijk om aan een hele minireeks deel te nemen. Je kunt je voor elke minireeks los inschrijven, maar dansers die zich inschrijven voor meerdere reeksen (of zelfs het hele seizoen) krijgen natuurlijk korting van ons. Meer informatie kun je hier beneden lezen. Alle lesdata zijn te vinden op de lespagina van Utrecht.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.


Corona Maatregelen
We vinden de gezondheid van onze dansers en docenten belangrijk, daarom hanteren we een aantal maatregelen om verspreiding van de Corona virus tegen te gaan.

 • Alleen deelnemers die zich van tevoren hebben ingeschreven kunnen meedoen. Op deze manier zorgen we ervoor dat er niet te veel mensen in de ruimte zijn;
 • Wij zorgen dat er op locatie ontsmettingsmiddel beschikbaar is, dat vooraf en tussendoor te gebruiken is;
 • We vragen deelnemers die klachten hebben thuis te blijven;
 • Ook vragen we deelnemers voor elke workshop mee te werken aan één van de volgende:
  • Bij voorkeur: een scan van de QR-code (via de app of uitgeprint) met controle van je legitimatie,
  • Alternatief: het insturen voor 17:00 uur een foto van de resultaten van een zelftest, die je op dezelfde dag hebt genomen. Je stuurt de foto naar balfolkutrecht@gmail.com. We vertrouwen erop dat al onze deelnemers willen meewerken aan het creëren van een veilige omgeving en dat een ingestuurde test van dezelfde dag is als de workshop. Op deze foto moet tegelijk zichtbaar zijn:
   1. de uitslag van de zelftest;
   2. iets waar je naam op staat (bijvoorbeeld een poststuk, ov kaart, biebpasje).


Workshopbeschrijving
De bourrée is een traditionele Franse dans. In deze minireeks zullen we richten op de volgende 2 bourrée’s: ‘Bourrée de Berry 2 Temps’ en ‘Bourrée de Berry 3 Temps’ (niet te verwarren met Bourrée Auvergnate). Allebei deze bourrée’s zijn rijtjesdansen waar je met je danspartner tegenover elkaar staat. ‘Bourrée de Berry 3 Temps’ lijkt in die zin op ‘Bourrée de Berry 2 Temps’, maar wordt gedanst in een ander ritme. We zullen evenveel aandacht geven aan de Berry 3 temps en 2 temps, dus dit is zeker een workshop die interessant is voor de gevorderde danser. We zullen de volgende onderwerpen behandelen:

 • Workshop 1: basispassen plus het draaien,
 • Workshop 2: figuren en variaties,
 • Workshop 3: bourree met drie of meer figuren die je met meer mensen kunt doen.


Niveau
We verwachten dat je op het niveau bent, dat je de basis van de scottish, mazurka en wals (in 3) ontspannen kunt dansen.


Over de Docent
Rian de Jong danst al meer dan tien jaar balfolk en heeft daarnaast veel andere danservaring, bijvoorbeeld vanuit tango en salsa. Ze is van origine een klassiek danser, waardoor ze een liefde voor danstechniek heeft opgebouwd. Ze kijkt er naar uit haar ervaring en enthousiasme dit seizoen met jullie te delen.


Data en lestijden
De minireeks bestaat uit 3 avonden:

 • Workshop 1:    01-11-2021
 • Workshop 2:    08-11-2021
 • Workshop 3:    15-11-2021

Elke workshop is 2.5 uur lang (inclusief theepauze). Het programma:

18:45 – deuren open

19:15 – de les begint

21:45 – einde les

22:00 – sluiting

 

Locatie & Deurbeleid

De lessen en workshops vinden plaats in de Moira, een fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht). Je moet de blauwe deur hebben aan de rechterkant. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.

De deur van de Moira-zaal mag niet meer zonder toezicht open blijven staan. Tussen 18:45 en 19:15 staat er dus iemand van de organisatie bij de deur om iedereen binnen te laten. Ook wordt bij de deur je Corona-app QR-code gecheckt, of je naam afgekruist van de zelftest-maillijst . Daarna gaat de deur dicht.

Ben je onverhoopt te laat? Gebruik dan de deurbel. Bij geen gehoor kun je ook het 06-nummer bellen dat op de deur hangt (soms is de bel niet goed te horen als de muziek aan staat tijdens de workshop, maar geef ons wel eerst even de tijd om de trap op te lopen ).

 

Fair Trade (Het Galette Prijsje)

Vind jij het belangrijk dat docenten en muzikanten eerlijk betaald worden? En wil je dat Balfolk Utrecht kwaliteit levert? Neem dan Fair trade! Want goede docenten en muzikanten verdienen meer dan alleen een reiskostenvergoeding en basic theebiscuits bij hun koffie. Verleid ze naar onze events met galettes. Daarom Fair trade 🙂

 

Prijzen en aanmelden

De kosten voor deelname aan de minireeks ‘Portugese Dansen’ is:

 • Fair trade tarief €25,- (als je de eerlijke prijs wil betalen)
 • Regulier tarief €23,-
 • Kortingstarief €20,- (als je te weinig besteden hebt)

De kosten voor deelname aan één minireeks van twee lessen (Bretons, Rondeau en Couple, en Guide to Get Lost) zijn:

 • Fair trade tarief €50,- (als je de eerlijke prijs wil betalen)
 • Regulier tarief €45,-
 • Kortingstarief €40,- (als je te weinig besteden hebt)

De kosten voor deelname aan de minireeks ‘Bourrée de Berry’ is:

 • Fair trade tarief €75,- (als je de eerlijke prijs wil betalen)
 • Regulier tarief €67,-
 • Kortingstarief €60,- (als je te weinig besteden hebt)

Je krijgt €5,- korting voor elke extra minireeks waarvoor je je inschrijft. Let op: we kunnen deze korting alleen verrekenen wanneer je je in één keer voor meerdere minireeksen inschrijft en betaalt (dus niet achteraf, als je al een minireeks gevolgd hebt en je je daarna voor een volgende minireeks inschrijft).

Als je je bijvoorbeeld inschrijft voor alle minireeksen (25 uren aan lessen) zijn de kosten als volgt:

 • Fair trade tarief €230,-
 • Regulier tarief €205,-
 • Kortingstarief €180,-

Betalen kan contant voor je hele reservering aan het begin van de eerste workshop die je volgt.

Aanmelden kan via Google Forms. Je ontvangt na inschrijven binnen enkele dagen een bevestiging per e-mail.

 

Nieuwsbrief & Vragen

Heb je vragen of wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief? Stuur ons een email.

 


Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: