« Agenda

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

20-06-2022 | Dansen leren

Balfolk Utrecht – miniworkshop “Hop Je? / Allez, hop!” en vrije dansavond

Met: Docent(en): Robin van den Brule Aanvang: 19:00-22:00 Entree: Zie beneden Locatie: Moira,
Wolvenstraat 10, 3512CH Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: utrecht@balfolk.nl Meer info »


Balfolk Utrecht presenteert

“Hop Je? / Allez, hop!” met Robin van den Brule

We hebben informatie onderaan op onze lespagina toegevoegd over inloggen en hoe dit systeem werkt, zie hier. Stuur ons gerust een email, als het je niet lukt met inloggen.

Vanwege te weinig aanmeldingen voor de reguliere lessen komt er een speciale miniworkshop en vrije dansavond op 20 juni. Je kunt voor miniworkshop+’vrije dansavond’ aanmelden of alleen de vrije dansavond.


Workshopbeschrijving
Op 20 juni is er een mini-workshop en aansluitend Franse dansavond met de enige echte DJ Blondie, ook bekend als Robin. Daarvoor geeft Robin van den Brule een miniworkshop “Hop Je? / Allez, hop!”

“Balfolk in Nederland is vaak net wat anders dan hoe er gedanst wordt op folkfestivals in Frankrijk. In deze miniworkshop gaan we kijken naar hopjes in een paar dansen (an dro, scottish, en mazurka) om dit verschil te beheersen en te voelen! Want als je kan dansen mét een hopje, kun je ook bewust kiezen om die weg te laten, wanneer dat bij de muziek past.

Wat zijn de voor- en na-delen van een hopmazurka? En wanneer past het om een zwijmelmazurka te dansen? We beginnen de workshop met wat basistechniek, gaan dan muziek luisteren, en daarna kunnen je nog voluit oefenen op de dansavond!”

(Op 27 Juni komt Sophie wél naar Utrecht om een workshop te geven, maar omdat dansbeleving echt voor meerdere avond bedoeld is, zal dit een surprise-workshop zijn om feestelijk de zomer in te gaan! Voor updates kun je terecht op balfolk.nl/agenda, dus houd een oogje op de website.)

We zijn nog bezig met alles updaten, maar wilden jullie zo snel als maar kon op de hoogte houden. Bij deze dus!

Excuses voor deze last-minute planswijziging, en we hopen jullie alsnog te zien op maandag.


Niveau
Het is handig om de basis te kunnen van de mazurka, scottisch en ‘an dro’. Dus beginners zijn ook welkom, omdat we de dansen vanaf het begin opbouwen!


Over de Docent
Robin van den Brule, danst al ruim meer dan 10 jaar balfolk en heeft in het verleden danslessen verzorgt in de Moira voor Balfolk Utrecht.


Lestijden
Het programma:
19:00 – deuren open
19:15 – de les begint
20:15 – vrije dansavond
22:00 – sluiting.


Locatie & Deurbeleid
De lessen en workshops vinden plaats in de Moira, een fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht). Je moet de blauwe deur hebben aan de rechterkant. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.

De deur van de Moira-zaal mag niet zonder toezicht open blijven staan. Tussen 19:00 en 19:15 staat er dus iemand van de organisatie bij de deur om iedereen binnen te laten. Daarna gaat de deur dicht.

Ben je onverhoopt te laat? Gebruik het 06-nummer bellen dat op de deur hangt (geef ons wel eerst even de tijd om de trap op te lopen ).


Prijzen en Aanmelden
De kosten voor deelname aan deze miniworkshop en dansavond zijn:
Miniworkshop + Vrije Dansvond: €10 of €8 (kortingstarief)
Alleen Dansavond €7 of €5 (kortingstarief)

Je kiest aan de kassa welk tarief je wil betalen en betaalt contant. Voel je vrij om ons te steunen met een vrijwillig bijdrage.


Richtlijnen
Wij willen graag dat iedereen bij Balfolk zich vrij voelt om zichzelf te zijn en zich veilig voelt om aan te geven wat ze nodig hebben. We vinden het daarom belangrijk dat iedereen die naar onze workshops komt op de hoogte is van een aantal richtlijnen waar we ons aan houden. Zo maken we de community voor iedereen zo veilig en fijn mogelijk. De richtlijnen voor onze workshops en danslessen: Balfolk Utrecht Richtlijnen.

(Mocht je benieuwd zijn naar richtlijnen die meer voor de bals (sociale dansavonden) bedoeld zijn, die kun je hier vinden. Alle balfolkevenementen die je op balfolk.nl kunt vinden, moeten zich in principe aan deze algemene richtlijnen houden.)


Nieuwsbrief
Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te verzenden naar utrecht@balfolk.nl met dat je je wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Heb je vragen? Mail naar utrecht@balfolk.nl


Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: