« Agenda

Fundamentals 5 - Wals in 3 (basis)
24-01-2022 | Dansen leren

Fundamentals 5 – Wals in 3 (basis)

Met: Docent(en): Rian de Jong Aanvang: 18:45-22:00 Entree: Inschrijven gaat via Google Forms, zie "Prijzen en aanmelden" Locatie: Moira,
Wolvenstraat 10, 3512CH Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: balfolkutrecht@gmail.com Meer info »


Het actiegroepje van Balfolk Utrecht presenteert

Fundamentals 5 – Wals in 3 (basis)

De Fundamentals, workshops waarin we de veelvoorkomende balfolk dansen leren en sneller de diepte ingaan. Je zult hier de basis en een aantal variaties leren, of ze juist verfijnen. We hebben dit najaar een reeks van minstens vijf Fundamentals: Scottish, Mazurka, Polka, Groepsdansen en Wals. Gegeven door niemand anders dan Rian de Jong en Saskia Sportel.

Het is mogelijk om je los in te schrijven voor elke Fundamentals workshop, maar dansers die zich inschrijven voor alle Fundamentals workshops krijgen natuurlijk korting van ons. Meer informatie kun je hier beneden lezen. Alle lesdata zijn te vinden op de lespagina van Utrecht: https://www.balfolk.nl/informatie/lessen/lessen-utrecht/.


Inschrijfformulier Hier.


Corona Maatregelen
We vinden de gezondheid van onze dansers en docenten belangrijk, daarom hanteren we een aantal maatregelen om verspreiding van de Corona virus tegen te gaan.

  • Alleen deelnemers die zich van tevoren hebben ingeschreven kunnen meedoen. Op deze manier zorgen we ervoor dat er niet te veel mensen in de ruimte zijn;
  • Wij zorgen dat er op locatie ontsmettingsmiddel beschikbaar is, dat vooraf en tussendoor te gebruiken is;
  • We vragen deelnemers die klachten hebben thuis te blijven;
  • Door de verscherping van de overheidsmaatregelen vragen we alle deelnemers een geldige QR-code mee te nemen (via de app of uitgeprint) om aan de deur te scannen;
  • We vragen de deelnemers een mondmasker te dragen, behalve wanneer ze in de danszaal met de dansles bezig zijn. Dus je mondmasker mag af in de danszaal.


Workshopbeschrijving
Ah, wals, wie heeft niet het muziek gehoord en voelde zich niet uitgenodigd… Binnen Balfolk hebben we ook de wals in 3, als muziek en koppeldans. En, er is zoveel te beleven in een wals! Muziek, passen, leiden & volgen, al die rondjes draaien, met of zonder bounce.

De basis van wals in 3 is moeilijker dan die van de andere dansen uit de voorgaande Fundamentals, omdat het moeilijk is om je draaien regelmatig te houden en tegelijk door een zaal rond te dansen, dus we zullen ons voornamelijk op de basis richten.


Niveau
Voor wie net begint met balfolk is, zijn de Fundamentals een kans om zowel de basistechnieken als wat verdieping te leren. Alle Fundamentals workshops zijn toegankelijk voor beginners, dus je hoeft niet de vorige te doen om de volgende te kunnen.

Voor wie al een tijdje balfolk danst, is dit een kans om je techniek te verfijnen en/of de andere rol te leren, en hierbij kun je gebruik maken van de persoonlijke aandacht van onze fijne docente.


Over de Docent
Rian de Jong danst al meer dan tien jaar balfolk en heeft daarnaast veel andere danservaring, bijvoorbeeld vanuit tango en salsa. Ze is van origine een klassiek danser, waardoor ze een liefde voor danstechniek heeft opgebouwd. Ze kijkt er naar uit haar ervaring en enthousiasme dit seizoen met jullie te delen.


Lestijden

Elke workshop is 2.5 uur lang (inclusief theepauze). Het programma:

18:45 – deuren open
19:15 – de les begint
21:45 – einde les
22:00 – sluiting

 

Locatie & Deurbeleid

De lessen en workshops vinden plaats in de Moira, een fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht). Je moet de blauwe deur hebben aan de rechterkant. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.

De deur van de Moira-zaal mag niet meer zonder toezicht open blijven staan. Tussen 18:45 en 19:15 staat er dus iemand van de organisatie bij de deur om iedereen binnen te laten. Ook wordt bij de deur je Corona-app QR-code gecheckt, of je naam afgekruist van de zelftest-maillijst . Daarna gaat de deur dicht.

Ben je onverhoopt te laat? Gebruik dan de deurbel. Bij geen gehoor kun je ook het 06-nummer bellen dat op de deur hangt (soms is de bel niet goed te horen als de muziek aan staat tijdens de workshop, maar geef ons wel eerst even de tijd om de trap op te lopen ).

 

Fair Trade (Het Galette Prijsje)

Vind jij het belangrijk dat docenten en muzikanten eerlijk betaald worden? En wil je dat Balfolk Utrecht kwaliteit levert? Neem dan Fair trade! Want goede docenten en muzikanten verdienen meer dan alleen een reiskostenvergoeding en basic theebiscuits bij hun koffie. Verleid ze naar onze events met galettes. Daarom Fair trade 🙂

 

Prijzen en aanmelden

De kosten voor deelname van één workshop zijn:

Normaaltarief €23,-
Fair-Trade tarief €25,- (Als je de eerlijke prijs wil betalen)
Kortingstarief €20,- (Als je te weinig besteden hebt).

Als je voor de hele reeks inschrijft, voordat Fundamentals 2 begint, krijg je €10,- korting. Dus je kan nog tot aan het begin van Fundamentals 2 voor de hele reeks inschrijven om de korting te krijgen. Dan zijn de kosten voor de hele reeks:

Normaaltarief €105,-
Fair-Trade tarief €115,- (Als je de eerlijke prijs wil betalen)
Kortingstarief €90,- (Als je te weinig besteden hebt).

Betalen kan contant voor je hele reservering aan het begin van de eerste workshop die je volgt.

Aanmelden gaat via Google Forms. Je ontvangt na inschrijven binnen enkele dagen een bevestiging per e-mail.

 

Nieuwsbrief & Vragen

Heb je vragen of wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief? Stuur ons een email.


 

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: