« Agenda

Reserveren

Al een acount? Log eerst in

Soort ticket Prijs Plaatsen
Kortings tarief €38,00
Standaard tarief €46,00
Fair-Trade tarief €50,00


Balfolk Utrecht - Minireeks: Dansbeleving (1/2)
20-06-2022 | Dansen leren

Balfolk Utrecht – Minireeks: Dansbeleving (1/2)

Met: Docent(en): Sophie van Grinsven Aanvang: 19:00-22:00 Entree: €38, €46 of €50 Locatie: Moira,
Wolvenstraat 10, 3512CH Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: utrecht@balfolk.nl Meer info »


Balfolk Utrecht presenteert

Dansbeleving met Sophie van Grinsven

We hebben informatie onderaan op onze lespagina toegevoegd over inloggen en hoe dit systeem werkt, zie hier. Stuur ons gerust een email, als het je niet lukt met inloggen.


Workshopbeschrijving
“Die ene wals van die ene band met die ene danser; dat was echt geweldig!!”, dansbeleving is de ervaring die we hebben tijdens het dansen in een zo breed mogelijke zin. Hoe je de muziek ervaart, welke verbinding je met je danspartner hebt, de flow van de dans zelf en hoe alles samenkomt, dit bepaald wat je dansbeleving is. Hoe mooi zou het zijn als we daar invloed op konden uitoefenen? Nou, dat kunnen we dus, en in deze workshop reik ik je de tools aan om ieder dansje tot een feestje te maken!

We gaan aan de slag met muziekinterpretatie, het aanvoelen van muziek en hoe je daar mee omgaat. We gaan ook werken met de karakteristieken van de verschillende (basis) balfolk dansen, wat maakt de wals een wals, waarom is een polka anders terwijl het ook 3 passen zijn? Ook gaan onderzoeken welke elementen voor jou als danser het meeste invloed hebben op je dansbeleving, is dat de muziek? Je danspartner? De ruimte? Je eigen mentale ruimte? Iets anders?


Niveau
Dansers moeten in ieder geval de mazurka, wals, scottisch en polka beheersen. Beheersing van de onregelmatige wals is sterk aanbevolen. Het is een “Dansstage niveau 3-4” workshop.


Over de Docent
Sophie van Grinsven werkt als docent en choreograaf binnen de wereld hedendaagse en improvisatie dansen. Ze heeft veel ervaring met niet alleen hedendaagse dans doceren, maar ook klassiek ballet, ballroom, contactimprovisatie en mime. Ze zet haar uitgebreide achtergrond in om cursisten van alle leeftijden de vele wegen naar Rome te tonen. Met focus op zowel technische waarden als artistieke vrijheid en uitdrukken hoopt ze dansers op te leiden tot breed onderlegde artiesten met het gereedschap om hun eigen stijl te creëren in de dans. Sophie leidt verschillende (improvisatie) dans projecten en streeft ernaar om iedereen een eerlijke kans te geven zich te leren uitdrukken met hun eigen krachten.


Lestijden
Elke workshop is 2.5 uur lang. Het programma:
19:00 – deuren open
19:15 – de les begint
21:45 – einde les
22:00 – sluiting.


Locatie & Deurbeleid
De lessen en workshops vinden plaats in de Moira, een fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht). Je moet de blauwe deur hebben aan de rechterkant. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.

De deur van de Moira-zaal mag niet zonder toezicht open blijven staan. Tussen 19:00 en 19:15 staat er dus iemand van de organisatie bij de deur om iedereen binnen te laten. Daarna gaat de deur dicht.

Ben je onverhoopt te laat? Gebruik het 06-nummer bellen dat op de deur hangt (geef ons wel eerst even de tijd om de trap op te lopen ).


Prijzen en Aanmelden
De kosten voor deelname van één workshop per avond zijn:
Normaaltarief €23,-
Fair-Trade tarief €25,- (Als je de eerlijke prijs wil betalen)
Kortingstarief €19,- (Als je weinig te besteden hebt).

Je betaalt contant voor je reservering aan het begin van de workshop.

Let op! Als je inschrijft, reserveren we een plekje voor je en gaan we er ook van uit dat je komt. Inschrijven is dus niet vrijblijvend. Als je je inschrijft en je je minder dan een week voor de workshop weer afmeldt, vragen we een administratieve bijdrage. Als je je minder dan drie dagen voor de workshop afmeldt, betaal je een deel van het lesgeld, tenzij je iemand vindt die je kaartje overneemt. Je kunt alles lezen in deze algemene voorwaarden, die gelden als je je aanmeldt.


Fair Trade (Het Galette Prijsje)
Vind jij het belangrijk dat docenten en muzikanten eerlijk betaald worden? En, wil je dat Balfolk Utrecht kwaliteit levert? Neem dan Fair Trade! Want, goede docenten en muzikanten verdienen meer dan basic theebiscuits bij hun koffie. Verleid ze naar onze events met galettes. Daarom Fair Trade 🙂


Balfolk Utrecht Stempelkaart
Dit seizoen introduceren we de Balfolk Utrecht stempelkaart! Spaar het hele seizoen door stempels en lever je kaart aan het eind in voor korting. Hoe meer workshops je hebt gevolgd, hoe meer korting.


Richtlijnen
Wij willen graag dat iedereen bij Balfolk zich vrij voelt om zichzelf te zijn en zich veilig voelt om aan te geven wat ze nodig hebben. We vinden het daarom belangrijk dat iedereen die naar onze workshops komt op de hoogte is van een aantal richtlijnen waar we ons aan houden. Zo maken we de community voor iedereen zo veilig en fijn mogelijk. De richtlijnen voor onze workshops en danslessen: Balfolk Utrecht Richtlijnen.

(Mocht je benieuwd zijn naar richtlijnen die meer voor de bals (sociale dansavonden) bedoeld zijn, die kun je hier vinden. Alle balfolkevenementen die je op balfolk.nl kunt vinden, moeten zich in principe aan deze algemene richtlijnen houden.)


Nieuwsbrief
Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te verzenden naar utrecht@balfolk.nl met dat je je wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Heb je vragen? Mail naar utrecht@balfolk.nl


Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: