« Agenda

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Tweede Portie Poitou & Bal Lucas Thébaut - Balfolk Utrecht
19-12-2022 | Dansen leren

Tweede Portie Poitou & Bal Lucas Thébaut – Balfolk Utrecht

Met: Lucas Thébaut (Fr) Docent(en): Lucas Thébaut Aanvang: 19:00-22:30 Entree: €20, €23 of €25 voor workshop + bal Locatie: Moira,
Wolvenstraat 10, 3512CH Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: utrecht@balfolk.nl Meer info »

Er is deze keer zowel een live bal als een workshop, zie minibal Lucas Thébaut! Voor enkel het bal hoef je niet te reserveren, maar het wordt aangeraden de workshop te volgen. Mocht je enkel naar het bal komen is de entree €8, €10 of €15. (Kortingstarief is voor dit bal bedoeld als je die €2 echt niet kan missen).

Voor workshop+bal moet je wel reserveren, zie boven voor reserveren voor het workshop+bal met bijhorende prijzen. Betaling doe je contant aan de kassa.


We hebben onderaan op onze lespagina info toegevoegd over inloggen en hoe dit systeem werkt. Stuur ons gerust een e-mail, als het je niet lukt met inloggen.


[English below] We gaan twee weken Poitou-dansen dansen bij Balfolk Utrecht en allerlei smaken leren kennen! Iedereen is welkom. Workshops zijn los te volgen, maar het leukst samen ;).

We starten op 12 december met een workshop van Saskia Sportel, die samen met Lucas een hele menukaart van dansen voor ons heeft samengesteld.

Voor deze workshop op 19 december komt Lucas Thebaut naar de Moira! Hij pakt de draad op van Saskia en introduceert ons aan een Tweede Portie Poitou, dansen uit de streek waar hij zelf vandaan komt. Verwacht groepsdansen die energiek en speels zijn, en tegelijk een traditionele ondertoon hebben. Collectiviteit is een belangrijke factor in de workshops van Lucas, en met dit menu zal dit zeker tot uiting komen!

Onze Poitou-workshop menukaart:

12 december, met Saskia Sportel:

 • Bal Limousine
 • Avant deux à Coutant
 • Maraichine
 • Als de tijd het toelaat, bonusfiguren in de Maraichine

Deze workshop, 19 december, met Lucas Thebaut:

 • Branle de Noirmoutier
 • Marchoises
 • Extra verrassingen als de tijd het toelaat

  Jazeker, je leest het goed… Branle de Noirmoutier met ‘echte Poitou passen’ 😉

  Daarna natuurlijk: Minibal met al deze dansen en meer!

Het belooft een knallende seizoensafsluiter te worden :).

Niveau
Beide workshops zijn toegankelijk voor iedereen… Je bent welkom, ongeacht of het je eerste kennismaking is met Poitou, of dat graag een opfrisser wil, of je kent de dansen alleen ‘van zien doen’, of omdat je simpelweg niet weg kunt blijven. Deze workshop zal in het Engels gegeven worden.

Over de docent
Lucas is een bekende accordeonspeler van bands zoals Ballsy Swing en Accordzéâm. Maar hij is ook een fantastische soloartiest én danser. Hij heeft veel ervaring met dansworkshops geven in zowel Frankrijk als internationaal. Collectiviteit is een belangrijke factor tijdens workshops en bals van Lucas en met de groepsdansen uit de regio Poitou zal dit zeker tot uiting komen!

Lestijden & Locatie
18:45 – deuren open
19:00 – les begint
21:00 – bal begint
22:00 – einde versterkt bal
22:30 – einde akoestisch bal
23:00 – Moira gaat dicht
Je moet de blauwe voordeur hebben aan de rechterkant. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal. Ben je onverhoopt te laat en is de deur dicht? Bel het 06-nummer dat op de deur hangt, dan komt iemand de deur open doen.

We vragen ook om de zaal snel te verlaten na het einde van het bal en om geen geluid te maken voor de Moira.

Prijzen, Aanmelden en Algemene Voorwaarden
Zie boven voor reserveren en prijzen. Je betaalt contant voor je reservering aan het begin van de workshop.

Let op! Als je inschrijft, reserveren we een plekje voor je en gaan we er ook van uit dat je komt. Inschrijven is dus niet vrijblijvend. Als je je inschrijft en je je minder dan een week voor de workshop weer afmeldt, vragen we een administratieve bijdrage. Als je je minder dan drie dagen voor de workshop afmeldt, betaal je een deel van het lesgeld, tenzij je iemand vindt die je kaartje overneemt. Je kunt alles lezen in deze algemene voorwaarden, die gelden als je je aanmeldt.

Richtlijnen
Wij willen graag dat iedereen zich vrij en veilig voelt om zichzelf te zijn en om aan te geven wat ze nodig hebben. We vinden het daarom belangrijk dat iedereen, die naar onze workshops komt, op de hoogte is van een aantal richtlijnen: Balfolk Utrecht Richtlijnen. Zo maken we de community voor iedereen zo veilig en fijn mogelijk. 🙂

Nieuwsbrief
Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te verzenden naar balfolkutrecht@gmail.com met dat je je wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Heb je vragen? Mail naar utrecht@balfolk.nl


[English]

We are going to dance Poitou dances! All are welcome.

We start December 12th with a workshop by Saskia Sportel. With a chink of knowledge and a good dose of humor, she takes you along to the west of France, the Poitou region. Saskia developed this workshop in collaboration with our French guest of the following week, which makes it the perfect preparation. Because…

On December 19th the one and only Lucas Thebaut is coming to the Moira for a workshop + miniball with Poitou music! Lucas is a well-known accordeon player, from bands such as Ballsy Swing and Accordzéâm, and he is a fanastic solo-artist and dancer too.

Expect dances that are energetic, playful and have a traditional base to it. Collectivity is an important factor during workshops and bals with Lucas, and with the group dances from the Poitou-area you will definitely get this experience.

Our Poitou workshop menu:

On December 12th, with Saskia Sportel:

Workshop

 • Bal Limousine
 • Avant deux à Coutant
 • Maraichine
 • If time allows, extra figures in Maraichine

On December 19th, with Lucas Thebaut:

 • Branle de Noirmoutier
 • Marchoises
 • Extra surprises if time allows it

And of course, also on December 19th, with Lucas Thebaut:

 • Mini ball with all these dances, and more!

This season finale is about to be a hit! 🙂

Level
Both workshops are open for everyone… You are welcome, whether it’s your first taste of Poitou dances, or you just want a refresher, or if you know the dances only from seeing it on the dancefloor, or because you simply cannot stay away.


Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: