« Agenda

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Balfolk Utrecht - Fundamentals: Mazurka
11-04-2022 | Dansen leren

Balfolk Utrecht – Fundamentals: Mazurka

Met: Docent(en): Aljosha FilippovRenske Vroom Aanvang: 19:00-22:00 Entree: €19, €23 of €25 Locatie: Moira,
Wolvenstraat 10, 3512CH Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: balfolkutrecht@gmail.com Meer info »


Balfolk Utrecht presenteert

Fundamentals – Mazurka (basis en variaties in ritme en dynamiek)

De Fundamentals, workshops waarin we veelvoorkomende balfolk dansen leren. Je zult hier de basis en een aantal variaties leren, of ze juist verfijnen. Vorig seizoen leerden we de Fundamentals van de Wals en Scottish in twee workshops van Rian de Jong. Dit voorjaar gaan we verder met nog drie Fundamentals workshops: Mazurka (Renske & Aljosha), Polka (Sophie van Grinsven), en Groepsdansen (Renske en Aljosha).

Workshopbeschrijving
De mazurka is een populaire koppeldans die oorspronkelijk uit Polen komt. De muziek en dans zijn ontzettend divers: van energiek naar sereen en van springerig naar vloeiend. Door onder andere de ritmiek van de pas te veranderen kun je improviseren, en zo ontstaat een dans waar velen naar vooruit kijken op bals.

In deze workshop gaan we ons de mazurka écht eigen maken door drie fundamentele aspecten uit te diepen: de basispas, lichaamshouding, en de communicatie met de danspartner. Er zal veel verschillende muziek langskomen om de diversiteit van de mazurka te schetsen, en we zullen variaties in ritme, verticale energie en dynamiek ontdekken. Het doel is om soepel en op een manier mazurka’s te kunnen dansen op de uiteenlopende energie van de muziek.


Niveau
Voor wie net begint met balfolk is, zijn de Fundamentals een kans om zowel de basistechnieken als wat verdieping te leren. Alle Fundamentals workshops zijn toegankelijk voor beginners, dus je hoeft niet de vorige te doen om de volgende te kunnen.

Voor wie al een tijdje balfolk danst, is dit een kans om je techniek te verfijnen en/of de andere rol te leren, en hierbij kun je gebruik maken van de persoonlijke aandacht van onze fijne docente.

Over de Docenten
Renske en Aljosha zijn enthousiaste dansers die al jaren een passie voor Balfolk delen. Vanaf 2016 organiseren ze lessen en workshops in onder andere Wageningen en Nijmegen. Ook organiseren ze vijf keer per jaar het grote bal in de Junushoff in Wageningen. Hun dansfilosofie draait om het plezier in de dans, lichaamsbewustzijn en postuur, respect en connectie tussen danspartners, en dans als een interpretatie van muziek. Verder zijn ze als dansers actief in de wereld van contactimprovisatie.

Lestijden
Elke workshop is 2.5 uur lang. Het programma:
19:00 – deuren open
19:15 – de les begint
21:45 – einde les
22:00 – sluiting.

Locatie & Deurbeleid
De lessen en workshops vinden plaats in de Moira, een fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht). Je moet de blauwe deur hebben aan de rechterkant. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.

De deur van de Moira-zaal mag niet meer zonder toezicht open blijven staan. Tussen 19:00 en 19:15 staat er dus iemand van de organisatie bij de deur om iedereen binnen te laten. Daarna gaat de deur dicht.

Ben je onverhoopt te laat? Gebruik dan de deurbel. Bij geen gehoor kun je ook het 06-nummer bellen dat op de deur hangt (soms is de bel niet goed te horen als de muziek aan staat tijdens de workshop, maar geef ons wel eerst even de tijd om de trap op te lopen ).

Prijzen en Aanmelden
De kosten voor deelname van één workshop zijn:
Normaaltarief €23,-
Fair-Trade tarief €25,- (Als je de eerlijke prijs wil betalen)
Kortingstarief €19,- (Als je weinig te besteden hebt).

Je betaalt contant voor je reservering aan het begin van de workshop.

Let op! Als je inschrijft, reserveren we een plekje voor je en gaan we er ook van uit dat je komt. Inschrijven is dus niet vrijblijvend. Als je je inschrijft en je je minder dan een week voor de workshop weer afmeldt, vragen we een administratieve bijdrage. Als je je minder dan drie dagen voor de workshop afmeldt, betaal je een deel van het lesgeld, tenzij je iemand vindt die je kaartje overneemt. Je kunt alles lezen in deze algemene voorwaarden, die gelden als je je aanmeldt.

Fair Trade (Het Galette Prijsje)
Vind jij het belangrijk dat docenten en muzikanten eerlijk betaald worden? En, wil je dat Balfolk Utrecht kwaliteit levert? Neem dan Fair Trade! Want, goede docenten en muzikanten verdienen meer dan basic theebiscuits bij hun koffie. Verleid ze naar onze events met galettes. Daarom Fair Trade 🙂

Balfolk Utrecht Stempelkaart
Dit seizoen introduceren we de Balfolk Utrecht stempelkaart! Spaar het hele seizoen door stempels en lever je kaart aan het eind in voor korting. Hoe meer workshops je hebt gevolgd, hoe meer korting.

Richtlijnen
Wij willen graag dat iedereen bij Balfolk zich vrij voelt om zichzelf te zijn en zich veilig voelt om aan te geven wat ze nodig hebben. We vinden het daarom belangrijk dat iedereen die naar onze workshops komt op de hoogte is van een aantal richtlijnen waar we ons aan houden. Zo maken we de community voor iedereen zo veilig en fijn mogelijk. Bekijk de richtlijnen hier.

Nieuwsbrief
Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te verzenden naar balfolkutrecht@gmail.com met dat je je wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Heb je vragen? Mail naar utrecht@balfolk.nl


Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: